Video gewichtheffen kinderen

 

Gewichtheffen met kinderen

 

 

De video "Gewichtheffen met kinderen" geeft een aardig beeld van wat de kinderen doen tijdens zulke lessen. Er wordt techniek aangeleerd met een kinderhalter van in totaal 5 kg. Er wordt absoluut niet belastinggericht getraind. De training is er op gericht de coördinatieve vaardigheden te verbeteren. Er wordt veel afwisseling geboden zodat het voor kinderen van die leeftijd steeds een uitdaging blijft. Voor het gewichtheffen is het belangrijk om jong te beginnen, want kinderen van 10 - 12 jaar kunnen makkelijker de nodige flexibiliteit ontwikkelen die voor het Olympisch Gewichtheffen noodzakelijk is. Met de ontwikkeling van kracht wordt pas begonnen wanneer de kinderen in de pubertijd komen, maar ook dan wordt omvang en intensiteit van de belasting aan de leeftijdsgroep en aan het individu aangepast. Gewichtheffen bevordert het concentratievermogen, verbetert de houding en voorkomt rugklachten.

 

Volgens de laatste wetenschappelijke inzichten heeft een verantwoorde gewichtheftraining, aangepast aan de leeftijd, juist een zeer gunstige invloed op een gezonde ontwikkeling van het kind.

 

See article below with permission of the writer of  the book "Weightlifting" Sport for all Sports of President Dr. Antonio Urso, President of the European and Italian Weightlifting Federation. Publisher Calzetti & Mariucci Publishers

Email: sport@calzetti-mariucci.it

 

An approach to weightlifting now begins at the tender age of ten to twelf
years, depending on gender. This in no way contrasts a balanced physical
development, it actually assists it. Moreover, in 2008, the American Academy of Paediatrics declared weightlifting a recommended sport for young people because the singularity of this sport and its training methods place it at the bottom of the list when it comes to direct traumatology; another positive aspect is it works in a symmetrical manner and on complex muscular chains; and finally, the extent of the load can always be modulated.


Belangrijk!

Als sportclubs hebben we allemaal wel eens te maken met ouders die het lidmaatschap van hun kinderen niet kunnen betalen omdat het inkomen te laag is en de ouders weinig inkomen hebben. De gemeente Assen biedt de mogelijkheid dat deze kinderen kunnen meedoen. Ouders kunnen de meedoenpremie aanvragen via Werkplein Baanzicht: http://meedoenassen.werkpleinbaanzicht.nl In de webshop staan allerlei diensten zoals een lidmaatschap van een sportvereniging.

 

opleiding gewichtheffen

 

Milo is sponsored by: